Jirka Halouzka členem posádky vícemistrů světa v jachtingu

09. 06. 2019
Český jachting zaznamenal historický úspěch na mistrovství světa v námořním jachtingu v chorvatském Šibeniku. HEBE SAILING TEAM ve složení Zdeněk Jakoubek, Zdenál Sünderhauf, Petr Fiala, Martin Trčka, David Kovařík, Petr Solař, Jirka Halouzka a Libor Hošek obsadil v nabité konkurenci na lodi HEBE V vynikající druhé místo.

„Do poslední rozjížďky jsme nastupovali s drobným náskokem na loď SUGAR 3, ale větrné podmínky favorizovaly spíše estonskou loď. Zlato ve skupině C nám nakonec uniklo o pouhých 40 vteřin díky zaváhání na startu,“ říká český olympionik Martin Trčka, který jel na pozici taktika. „Jakákoli medaile z mistrovství světa je ovšem obrovský úspěch a pro český námořní jachting je to vyrovnání nejlepšího výsledku na MS námořním jachtingu všech dob,“ dodává Trčka.

V Šibeniku letos o titul mistra světa soupeřilo 114 lodí ze 17 zemí světa. Českou republiku po boku HEBE V reprezentovaly další tři české lodě – DARING SISTERS Tomáše Magora Doležala, která skončila na 7. místě ve třídě B, GIULIA Rudolfa Vřešťála, která obsadila 9. místo ve třídě C, a POLAR II Jaroslava Korytáře, který dojel na 27. příčce ve třídě B. V kategorii A těch největších lodí jsme zastoupení neměli.

HEBE V patří k předním jachtařským týmům k jehož úspěchům patří loňské vítězství v závodě San Remo – St. Tropez, 2. místo v Palermo-Monte Carlo a 3. místo na Rolex Middle Sea Race. „Všechny naše dřívější úspěchy jsme zaznamenali v offshore závodech. Letos jsme se poprvé rozhodli vydat na mistrovství světa, kde stále převažují okruhové rozjížďky,“ komentuje výsledek majitel HEBE V Zdeněk Jakoubek. „O takovém výsledku jsme před odjezdem do Šibeniku ani nesnili!“

KaF

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací